Carton Flow

Opis

Carton Flow - Opis - Dexion Rukovanje sitnom robom

Dexion Carton flow je neophodni dio u lancu nabave za komponente na pokretnoj traci ili trakastim transporterima. Stanica za preuzimanje sastoji se od regala koji je opremljen trakama s valjcima koje se koriste za prijevoz komponenti do stanice za montažu. Valjkaste trake se također mogu koristiti u skladištima kao dio općeg postupka logistike. Utovar sa jedne strane i istovar sa suprotne strane prema „FIFO“ principu (prvi ulazi, prvi izlazi).

Dexion carton flow sustavi izrađuju se kao statični ili su opremljeni kotačima na zaključavanje koji omogućuju brze i jednostavne promjene u rasporedu u skladištu. Utovar i istovar su razdvojeni u dva različita prolaza i preuzimanje se može izvoditi bez prekida.

Regali su prilagodljivi i dizajnirani sa ergonomske točke gledišta, kako bi se postiglo efikasno rukovanje za radnike.

Skladištenje u carton flow sustavima ima velike ekonomske prednosti, zahvaljujući tome što se kartoni vrlo  gusto skladište, oslobađajući podni prostor u usporedbi s tradicionalnim metodama skladištenja, dok se smanjuje i udaljenost i vrijeme kretanja između polica i stanice za preuzimanje.

Proizvodi

Carton Flow - Proizvodi - Dexion Rukovanje sitnom robom

Carton flow sustav može se izgraditi kao „samostalno stojeća” jedinica, koja slobodno stoji, sa ili bez kotača ili kao ugrađena u paletne regale, ponekad na donjim razinama ispod skladištenja robe.

Opcija za prilagođavanje polica i valjkastih traka kako bi odgovarale različitim zahtjevima tvore sustav pogodnim za brojne veličine i težine paketa. Modularni sustav u kombinaciji s jednostavnom i brzom instalacijom prilikom promjena u rasporedu čini ponovnu montažu po mjeri korisnika.

Širina traka se može prilagoditi sa proredom na 11,5 mm. Valjkaste trake su opremljene tračnicama, kako bi se olakšao utovar. Razdjelnici usmjeravaju robu u pravu liniju kako bi se izbjegla oštećenja. Valjkaste trake su izrađene od pocinčanog čelika, a valjci su izrađeni od polietilena visoke kvalitete.

Temelj Carton flow sustava je da bude modularan i lako promjenjiv. Broj razina u regalu se može prilagođavati, ovisno o metodama rukovanja robom i kutijama, ručno ili uz pomoć viličara. Broj preuzimanja po jedinici vremena je neograničen.

Dexion carton flow sustavi izrađuju se kao stacionarne jedinice ili su opremljeni kotačima na zaključavanje koji omogućuju brze i jednostavne promjene u rasporedu, kada je to potrebno.