Podesti

Opis

Podesti - Opis - Dexion Skladišni i radni prostori

U postojećim zgradama je pomoću Dexion ME250 podesta moguće isplativo kreirati dodatne podne površine.

Lijepi u svojoj jednostavnosti, stupovi i nosači lako konstruiranog Dexion ME250  podesta, mogu izgraditi neke od najvećih podnih površina za velike terete. Sa standardnim teretom od 1000 kg/m2 i rasponom od 10 metara, Dexion ME250 podest je višenamjenski za gotovo sve korisnike.

Upotpunjen stepenicama visoke kvalitete, s jakom ogradom i sa 3 različite vrste paletnih vrata, Dexion ME250 podest može biti ekonomično rješenje u usporedbi s betonskom konstrukcijom. Dexion podeste se također može potpuno demontirati i ponovno  koristiti.

Dexion ME250 podest je:

• ekonomičnije rješenje od betona,
• rasklopiv i višekratno upotrebljiv,
• lako se postavlja u postojećim zgradama,
• propušta svjetlost (s podom od čelične rešetke),
• samostojeći (nema dodatnog opterećenja na stupovima objekta),
• minimalni dodatni pritisak na podu objekta.

Dodatna oprema

Podesti - Dodatna oprema - Dexion Skladišni i radni prostori

Ograda

Zaposleni moraju biti u mogućnosti da rade u sigurnom okruženju. Važan aspekt je čvrsta ograda koja okružuje svaki podignuti pod, u skladu sa pravilima sigurnosti i inspekcije.

•Ograda je pričvršćena za pod.
•Ograda se sastoji od donje šipke oko poda, šipke u visini koljena i rukohvata.
•Ograda nema nezaštićenih otvora.

Ograde za podeste poduzeća Dexion ne samo da ispunjavaju sve ove uvjete, već su i ergonomski oblikovane da pruže čvrsto držanje. Sustav je dizajniran tako da nema oštrih dijelova ili rubova i svi uglovi su zaobljeni. Komponente imaju završnu obradu od praha otpornog na ogrebotine.

 
Stepenice
Stepenice su potpuno usklađene sa ogradom, imaju rukohvate sa obje strane čineći tako stepenice vrlo stabilnima. Postoji potpun izbor širina, uglova i oblika.

Paletna vrata
Krilna vrata pružaju čvrstu zaštitu. Pošto se krilna vrata zatvaraju automatski uz pomoć skrivenog zaustavnog sustava, uvijek su sigurno zatvorena. Vozač viličara lagano gura paletu kroz krilna vrata. Kada je paleta uklonjena, vrata se automatski zatvaraju nakon palete.

Vrata s nagibom pružaju najbolju zaštitu. Bez obzira na to jesu li otvorena ili zatvorena, uvijek su sigurna.

Dizalo za robu

Umjesto ili u kombinaciji s paletnim vratima, prijevoz robe dizalom može biti vrlo učinkovito rješenje. Dizala su okružena sigurnosnim mrežnim zidom, mogu se pozivati sa svake razine i imaju različite sigurnosne karakteristike i mogućnosti. Na raspolaganju je i velik izbor dizala po razredima težine i veličine.

Podni dijelovi

Podesti - Podni dijelovi - Dexion Skladišni i radni prostori

Kako odabrati pravilan pod

Kod podesta Hi280 polica i poda P90 paletnog regala ima nekoliko mogućnosti izbora vrste poda.

Osvjetljenje, potrebe u slučaju požara i uporaba paletnih kolica na podovima su vrlo bitne stavke. 

Podovi od iverice (debljina 38 mm)

Pristupačno i pouzdano standardno rješenje. Izborno opremljen bijelom završnom obradom za najbolje prelamanje svjetlosti. Gornja površina je ili od standardne iverice ili postoji sloj protiv klizanja ili dekorativni sloj.

Podovi u obliku čelične rešetke

Prednost podova u obliku čelične rešetke je što omogućuju prolaz prirodnoj svjetlosti koja može slobodno prodrijeti i osvijetliti površinu ispod.

Vatrogasci mogu također naručiti otvorene rešetkaste podove u kombinaciji s dimnjacima i sustavom sprinklera.

Podovi u obliku čelične rešetke su vrlo jaki, dugotrajni i mogu se koristiti u kombinaciji s paletnim kolicima kada se koristi sitna mreža.

U postojećim zgradama je pomoću Dexion ME250 podesta moguće isplativo kreirati dodatne podne površine.